Regulament

Salomon EcoRun Moieciu
Urmatoarea editie va avea loc in perioada 18-19 Mai 2024 ( posibil deschidere inscrieri final de Jan 2024)

Start Cross si Marathon – Sambata 18 Mai 2024

ART. 1. ORGANIZARE
Concursul Salomon EcoRun Moieciu (denumit in continuare “Concursul”) este organizat de Asociatia Club Sportiv EcoRun, denumita in cele ce urmeaza “Organizatorul”.

ART. 2. CURSA
In cadrul Concursului sunt organizate 3 curse, dupa cum urmeaza:
Maraton: aproximativ 42km, 2400m D+, 9h timp limita (denumit in continuare“Maratonul”)

Cros: aproximativ 14km, 600m D+, participantii vor parcurge Bucla 1, astfel cum aceasta a fost definita la art. 10 din prezentul regulament, 4h timp limita (denumit in continuare“Cros”)

EcoKids: cursa copiilor (denumita in continuare“EcoKids”)

Traseul, detaliat la art. 10 din prezentul regulament, este format din trei bucle ce formeaza trifoiul EcoRun, iar startul si sosirea vor fi in Moieciu de Sus.
Concursul este o competitie de alergare montana, traseul fiind alcatuit din 90% drumuri forestiere si poteci de munte si 10% drum asfaltat. Traseul se desfasoara pe drumuri nationale, drumuri judetene, drumuri comunale, drumuri forestiere si preponderent pe proprietati private.

 Traseul va fi marcat de catre Organizator inaintea Concursului. Harta traseului se gaseste aici: ecorun.ro
Startul, concomitent pentru Cros si Maraton, se va da in 2 valuri – ora 9:00 si ora 9:15, in functie de timpul estimat la inscriere si decizia Organizatorului. Concurentii de la Maraton START 1toti vor lua startul la ora 9:00, impreuna cu cei mai rapizi alergatori de la CROSS, ora de start este afisata pe numar! Vor fi aproximativ 750 de participanti/val, respectiv jumatate din participantii de la fiecare cursa. (pot exista modificari privind ora si felul in care se va lua startul, modificarile vor fi anuntate pe website).

ART. 3. PARTICIPARE
Maratonul si Crosul sunt deschise celor care au implinit varsta de 18 ani si sunt apti din punct de vedere medical sa sustina acest tip de efort.

ART. 4. INSCRIERE – 8 Feb 2024 – 1 Mai 2024 (in limita locurilor disponibile, cand se epuizeaza locurile nu vor mai fi activate inscrierile recente sau va exista o lista de asteptare daca se retrage cineva)

Inscrierile se deschid in 8 Feb. 2024 (denumita in continuare “Data Deschiderii Inscrierilor”). Inscrierea se face prin completarea formularului aflat pe pagina maratonului la adresa: www.ecorun.ro.
Inscrierile sunt deschise in limita locurilor disponibile.

Participantul se poate modifica pana la data de maxim 15 aprilie 2024 platind o diferenta de 50lei.
 Pachetul de Start, astfel cum acesta este definit mai jos, nu este transmisibil, inscrierea la Concurs fiind nominala, iar contributia de participare nu va fi returnata daca nu veti participa la Concurs.
Contributia pentru participarea la Concurs va fi anuntata la Data Deschiderii Inscrierilor, dupa cum urmeaza:
Cros – 190 RON
Maraton – 220 RON

Contributia trebuie sa fie achitata in 3 zile lucratoare de la confirmarea inscrierii.
Inscrierile se inchid in 1 Mai 2024, sau cand locurilor disponibile au fost integral ocupate.
Plata contributiei se poate efectua prin ordin de plata sau virament bancar 
in contul Organizatorului.
 Mai multe detalii privind plata contributiei veti primi pe email dupa aprobarea inregistrarii efectuate.

Detalii plata: Contributie “numar” (numarul de concurs se va transmite prin email dupa confirmarea inregistrarii).
Fiecare participant este obligat sa achite o contributie de participare anuntata la Data Deschiderii Inscrierilor, in care sunt incluse:
1.    Pachet de start care va include numarul de concurs si un cadou din partea Organizatorului -☘un produs echipament sportiv – in functie de momentul inscrierii si stocul disponibil al produselor (denumit in prezentul regulament “Pachetul de Start”)
2.    Cronometrare cu Chip – sistem de cronometrare activ.
3.    O masa/gustare oferita dupa Concurs.
4.    Medalie, oferita tuturor participantilor care termina/incheie probele in timpul indicat.
5.    Puncte de revitalizare pe traseul Concursului si aprovizionare pentru Concurs.
6.    Bauturi energizante pentru Concurs oferite pe traseu si in zona de start/ sosire
.
7.    Clasament electronic si diploma electronica.
8.    Asigurarea asistentei medicale in caz de nevoie, in punctele indicate de Organizator.
9.    Premiere pe categorii de varsta atat la Cros cat si la Maraton.
10.  Tombola cu premii surpriza pentru participanti.
11.   Cadouri din partea sponsorilor.
12.   Gratuitate la utilizarea fotografiilor oficiale pe site-urile de socializare.
La validarea inscrierii, fiecare participant va trebui sa semneze o declaratie pe proprie raspundere.
Daca dintr-un motiv intemeiat doriti sa anulati inregistrarea va rugam sa anuntati acest lucru prin mail la [email protected]. 
In cazul anularii inregistrarii in conditiile de mai sus, contributia de participare nu va fi returnata.

ART. 5. ECHIPAMENT
Echipament obligatoriu:
– numarul de concurs (dat de Organizator)
– pantof de alergare cu profil montan
– flask sau recipient pentru apa, nu vor fi pahare la punctele de alimentare

Este interzisa folosirea betelor de treking/ ski pe parcursul Buclei 1, astfel cum aceasta este definita la art. 10 din prezentul regulament, atat pentru cursa de Cros cat si pentru cursa de Maraton.

Participantii de la cursa de Maraton pot utiliza bete de treking/ ski pe parcursul Buclei 2 si Buclei 3, astfel cum acestea sunt definite la art. 10 din prezentul regulament. Betele pot fi lasate in spatiul amenajat de catre Organizator in zona centrala. Cei care utilizeaza betele de treking/ ski sunt obligati sa le poarte pe durata Concursului si sa ajunga la sosire cu ele si nu le pot abandona pe traseu. Cei care abandoneaza betele sau alt echipament pe traseu vor fi descalificati.
Se recomanda urmatorul echipament:
– recipient cu apa, 0,5 litri
– batoane energizante sau geluri energizante
– haina de ploaie/ vant
– telefon mobil (verificati sa fie incarcata bateria)
In cazul constatarii lipsei unui element din echipamentul obligatoriu, Organizatorul poate interzice participantului sa ia startul. Echipamentul poate fi verificat de catre Organizator si arbitri si pe traseu, iar lipsa elementelor din echipamentul obligatoriu poate duce la descalificare.

ART. 6. PUNCTE DE CONTROL/ PUNCTE DE ALIMENTARE
Pe parcursul traseului vor fi amenajate 4 puncte de control si 5 puncte de hidratare/alimentare unde se vor gasi bauturi energizante, apa, fructe, zahar.
 Punctele de control si punctele de realimentare vor fi marcate corespunzator si vor fi vizibile. Va rugam sa aveti recipient pentru apa.

ART. 7. DESCALIFICAREA, OPRIREA SI RETRAGEREA DIN CURSA
Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica orice participant daca nu respecta prezentul regulament sau intr-una din urmatoarele situatii:
–  pierderea sau modificarea numarului de concurs ( prin “numar de concurs” se intelege ansamblul compus din numarul propriu-zis, cat si elementele de identificare ale partenerilor, sponsorilor, chip etc.)
–  nerespectarea traseului (nu sunt permise scurtaturile potecilor care coboara sau urca in zig-zag)
–  utilizarea unui mijloc de transport in timpul cursei
–  parasirea echipamentului pe traseu
–  aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lasate la punctele de control sau la punctele de alimentare
–  neacordarea de ajutor unui alt alergator aflat in dificultate
–  lipsa de respect fata de ceilalti concurenti, Organizator, voluntari, public
– depasirea timpului limita anuntat in prealabil de Organizator
– insotirea in cursa in afara zonelor de hidratare/alimentare/finish delimitate de catre Organizator.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in urmatoarele cazuri:
– s-a accidentat dupa start;
– starea fizica nu-i mai permite continuarea cursei;
– in alte cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa-l informeze pe Organizator de indata, la start, la punctele de control, la sosire sau sunand la numerele de urgenta comunicate.
Retragerea din cursa va fi confirmata de catre concurenti prin semnarea numarului de concurs si depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.
In cazul descalificarii, opririi sau retragerii din cursa, in conditiile de mai sus, contributia de participare nu va fi returnata.

ART. 8. SIGURANTA
Concursul este o competitie de alergare montana, ce implica anumite riscuri, pericole si primejdii, inclusiv riscul de ranire/accidentare/imbolnavire si/sau deces, Organizatorul neputand asigura securitatea participantilor pe toata distanta traseelor diverselor curse detaliate la art. 2 de mai sus.
Pe parcursul Concursului circulatia rutiera pe portiunile de drum deschise traficului rutier nu va fi restrictionata, de asemenea pe traseul Concursului se pot intalni alte autovehicule, turisti, animale. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident in care sunt implicati participantii de la Concurs, survenit in timpul desfasurarii Concursului din nerespectarea regulilor de concurs si/sau a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi in responsabilitatea celor implicati in accident, Organizatorul nefiind raspunzator pentru prejudiciile produse ca urmare a acestor accidente.
Pentru claritate, in cea mai mare masura permisa de lege, alergatorii sunt integral raspunzatori pentru participarea la Concurs, iar Organizatorul nu isi asuma niciun fel de obligatie si nu este raspunzator pentru prejudiciile ce rezulta in cazul in care un concurent se raneste/accidenteaza/imbolnaveste/decedeaza sau alte consecinte ce pot aparea din cauza participarii la acest Concurs.
Va exista un punct permanent de prim ajutor in Moieciu de Sus si unul temporar in Fundata unde se va asigura serviciu medical de specialitate in caz de nevoie.
Organizatorul nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul Concursului.

ART. 9. SUPORTERI
Este interzis suporterilor si spectatorilor sa insoteasca participantii in cursa. De asemenea, este interzis ajutorul de orice fel din exterior exceptie facand punctele de alimentare de unde participantii pot primi alimente si bauturi energizante de la suporteri si spectatori sau echipament suplimentar in caz de intemperii. Spatiul va fi delimitat si marcat de Organizator.
Pe durata cursei fiecare participant trebuie sa-si care singur echipamentul si ii este interzis sa primeasca ajutor din exterior.
Organizatorii pot penaliza/ descalifica participantii ai caror suporteri nu respecta aceste reguli.

ART. 10. TRASEU si TIMPII LIMITA
Startul si sosirea sunt in Moieciu de Sus. Traseul este alcatuit din 3 bucle ce formeaza un trifoi, dupa cum urmeaza:
• Bucla 1: START – Moieciu de Sus – La Mandru – Fundata – Moieciu de Sus: Distanta totala cca: 14 km – Timp limita intermediar doar pentru participantii la Maraton: 2 ore 30 minute de la Start (denumita in prezentul regulament “Bucla 1”)
• Bucla 2: Moieciu de Sus – Culmea Lunga – Valea Lunga – Cheile Gradistei – Fundata – Moieciu de Sus: Distanta totala cca 15 km – Timp limita intermediar: 6 ore de la Start (denumita in prezentul regulament “Bucla 2”)
• Bucla 3: Moieciu de Sus – La Bisericuta – Valea Bangaleasa Timp Limita intermediar: 7.30 ore de la Start – urcare Poiana Gutanu – Poiana Plesii – Moieciu de Sus – SOSIRE: Distanta totala cca 13 km – Timp Limita: 9 ore de la Start (denumita in prezentul regulament “Bucla 3”)
Detalii despre traseu, harta si profilul traseului se gasesc pe pagina evenimentului: ecorun.ro

ART. 11. CLASAMENT si PREMII
Cronometrarea se face la secunda, va castiga cel care va ajunge in cel mai scurt timp la punctul de sosire dupa parcurgerea integrala a traseului.
Premierea se va face pentru urmatoarele categorii de varsta:
Maraton: open, feminin si masculin si separat, urmatoarele categorii de varsta: 18-22 de ani, 23-39 de ani, 40-49  de ani, 50-59 de ani, +60 de ani
Cros: open, feminin si masculin cu urmatoarele categorii de varsta: 18-22 de ani, 23-39 de ani, 40-49  de ani, 50-59 de ani, +60 de ani
Organizatorul isi rezerva dreptul de a acorda si alte premii.
Fiecare participant ce va termina cursa incadrandu-se in timpul precizat de Organizator va primi medalia reprezentativa.

Concurentii care fac parte din profesiile juridice Magistrati (procurori, judecatori)*, clasati in primele 3 locuri la o categorie de premiere, vor fi premiati doar cu diploma si cupa indiferent daca la aceea categorie sunt prevazute si alte premii.

*Acestia vor trebui sa anunte inainte de premiere acest lucru si nu vor accepta sa primeasca alte premii.

ART.12. CATEGORII DE VARSTA

CategorieM/FCodVarsta
TineretMasculinTM18-22 ani
TineretFemininTF18-22 ani
SenioriMasculinSM23-39 ani
SenioriFemininSF23-39 ani
VeteraniMasculin 1VM140-49 ani
VeteraniFeminin 1VF140-49 ani
VeteraniMasculin 2VM250-59 ani
VeteraniFeminin 2VF250-59 ani
VeteraniMasculin 3VM3+60 ani
VeteraniFeminin 3VF3+60 ani

* Este considerata varsta implinita la data concursului

ART. 13. SCHIMBARE TRASEU – ANULAREA CURSEI
Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseul in orice moment, modificarile de traseu vor fi anuntate in prealabil sau in cadrul desfasurarii evenimentului, daca Organizatorul considera oportun.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula/ amana cursa in cazuri exceptionale cu conditia ca toti participantii sa fie anuntati in prealabil sau in cadrul desfasurarii Concursului, daca Organizatorul considera oportun. 
In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/ si alte conditii speciale, Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara.
 In situatia intervenirii unui caz de forta majora, prin care intelegem orice eveniment extern, imprevizibil, care ar putea influenta buna desfasurare a Concursului (i.e. inundatii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore etc.) si care il determina pe Organizator sa anuleze Concursul, contributia de participare nu va fi returnata.

ART. 14. PRELUAREA/ PRELUCRAREA DATELOR, IMAGINILOR SI INFORMATIILOR
Este interzisa preluarea si prelucrarea datelor cu caracter personal, a pozelor, a informatiilor si documentelor corespunzatoare Concursului, fara acordul Organizatorului. Pentru claritate, fara acordul Organizatorului, nu puteti prelua si folosi nicio informatie, documente, imagini, cu exceptia situatiei reglementate la punctul 12 din art. 4 al prezentului regulament.

ART. 15. RESPECTAREA MEDIUL INCONJURATOR NATURAL SI CULTURAL
Dorim ca amprenta noastra asupra mediului natural si cultural provocata prin organizarea si desfasurarea Concursului sa fie cat mai aproape de ZERO.
Acest obiectiv trebuie luat in considerare nu numai de catre noi ca Organizator ci si de catre participanti, sustinatori, parteneri, spectatori si voluntari si aplicat prin urmatoarele actiuni:
a.    Combate eroziunea solului de-a lungul traseului!
Nu parasi poteca marcata, nu folosi scurtaturile, chiar daca ele par a fi mai rapide. Fii un exemplu in acest sens pentru toti ceilalti si atentioneaza-i daca nu actioneaza si ei la fel ca tine. Fii constient ca daca folosesti scurtaturile nu numai ca poti fi descalificat, dar contribui la distrugerea directa a solului si a covorului vegetal, a fanetelor, si prin urmare aduci un prejudiciu proprietarului fanetei, si nu in cele din urma maresti propriul risc de a te accidenta.
b.    Respecta proprietatea satenilor!
Gandeste-te ca o mare parte din traseul de Concurs parcurge proprietati private. Fanetele si padurile sunt proprrietatea unor familii din Moieciu de Sus sau din Fundata. Ele reprezinta elementul de baza al vietii traditionale din regiunea noastra. Respecta proprietarii si faptul ca te lasa sa treci pe proprietatea lor. Inchipuie-ti ca noi am organiza un concurs de alergare prin apartamentul tau, prin casa sau gradina ta. Exact asta facem noi la Moieciu de Sus: parcurgem gradinile satenilor si vrem ca tu sa respecti faptul ca ei ne lasa sa facem asta.
c.    Nu arunca gunoi pe traseu!
Este cel mai simplu lucru pe care il poti face si pe care noi il solicitam de la tine, dar gandeste-te la mai mult ce ai putea face: sa nu ‘produci gunoi’! Despacheteaza deci fiecare produs de care ai nevoie pe traseu, inainte de Concurs. Daca ai totusi ceva ambalaj pe care nu-l poti evita (batoane, geluri, tuburi de gel, etc) nu le arunca, ci ia-le cu tine pana la zona centrala a Concursului in Moieciu de Sus.
d.    Noi, in calitate de Organizator, o sa reducem la maxim utilizarea recipientelor de unica folosinta si de aceea te rugam sa utilizezi pe traseu la toate punctele de realimentare in locul paharelor de unica folosinta bidonul tau.
e.    Redu propriul tau ‘rucsac de bioxid de carbon’!
Atunci cand vei veni la Moieciu incearca sa utilizezi mijloacele de transport in comun si daca totusi te hotarasti sa vii cu masina, atunci nu veni singur. Ia cu tine alti participanti sau sustinatori! Astfel contribui putin ca mediul inconjurator natural si cultural sa ramana la fel o bucata de vreme.
In numele comunitatilor din Moieciu si Fundata, vrem sa-ti multumim ca te vei orienta dupa aceste principii si ca vei intelege de ce impunem anumite reguli si ca vei participa la acest Concurs cu respectul cuvenit.

Multumim,
Echipa EcoRun