Obiective turistice

Atracții turistice în zona Bran-Moieciu:

Parcul Natural Bucegi

Parcul National Piatra Craiului

Castelul Bran:
Castelul Bran are o vechime de aproape sase secole, este situat pe creasta unei stanci situata intre Magura si Dealul Cetatii si este cea mai populara atractie turistica din zona. Castelul Bran a fost construit in secolul XIV, fiind pentru o buna perioada de timp, resedinta lui Vlad Tepes. In momentul de fata, in castel este amenajat un muzeu.
Programul de vizitare al muzeului este urmatorul:
Luni: 12:00-18:00
Marti – Duminica: 9:00-18:00
Ultima Intrare: 18:00

Cetatea Rasnov:
Cetate taraneasca ridicata in evul mediu de locuitorii Rasnovului cu scopul de a se adapostii si apara in vremurile invaziilor vrajmase.
Cetatea Rasnovului este una din cele mai bine pastrate ceteti taranesti din Transilvania.
Este situata la circa 15 km de orasul Brasov in orasul Rasnov.

Staţiunea Cheile Gradistei Fundata – Moieciu

Pe lângă facilităţile de cazare şi alimentare la standarde înalte, la Cheile Grădiștei Fundata, sportul este la el acasă! În zona special amenajată pentru amatorii de mișcare în aer liber, veți găsi trasee de alergare montană, aparate de fitness, un circuit de inițiere în mountain-bike, pump-track și rampe de echilibru.

Aer curat și peste 20 de activități pentru toată familia. Sporturi pentru începători și profesioniști, energie și adrenalină. Savori locale într-un peisaj de poveste. O singură stațiune, în două locații deja faimoase – Moieciu și Fundata.

Cu o arenă de biatlon olimpică și o sală pentru competiții extrem de competitive, acest complex sportiv este locul preferat al echipelor naționale în cantonamente, dar și al sportivilor străini cu performanțe înalte. Perfect pentru antrenamente în orice anotimp!

Varful La Bisericuta:
Este punctul cel mai inalt al satului Moieciu de Sus si este punct de belvedere asupra satului Moieciu de Sus. Varful La Bisericuta este situat intre cele doua vai pe muchia despartitoare intre: Valea Bangaleasa si Valea Popii.
Pentru a ajunge La Bisericuta trebuie urcat pe muchia din centrul satului Moieciu de Sus pe o poteca ce duce exact pana in varf. Bucla trei a Salomon EcoRun Moieciu va urma acest traseu. Urcusul este abrupt la inceput dupa care se domoleste.

Cheile Dambovicioarei:
Cheile Dambovicioarei au o lungime de 2 km si sunt situate pe traseul Rucar-Bran in localitatea Podul Dambovitei. Dambovicioara izvoraste pe versantul sudic al Varfului La Om (2230m) din muntii Piatra Craiului si este unul dintre afluentii Dambovitei. Cheile Dambovicioarei au un aspect impunator si fac parte dintr-o serie de cel putin 20 de chei situate in bazinul hidrografic al Dambovitei. In aceasta zona se pot numara foarte multe pesteri ca (Pestera Dambovicioara, Pestera de la Gura Defileului, Pestera Labirintului).

Satele de munte din zonă cu peisajele, tradițiile și obiceiurile:

Unicitatea zonei din punct de vedere natural și cultural.