Curand la Start

21 Mai 2022, din nou la Start


Un gând purtat mereu acolo timp de 3 ani, ultima ediție fiind în 2019, acest moment în care ne vom revedea și vom alerga pe aceste minunate poteci din Moieciu și Fundata.
Puțin peste 1700 de alergători sunt așteptați să ia startul la Cros și la Maraton la aceasta editie Salomon EcoRun Moieciu, 575 la marathon iar spre 1100 la cursa de Cross. Incredibil este numărul țărilor participante, 19 în acest an, din nou steagurile multicolore vor anima centrul satului.

În fiecare an ne-am dorit ca weekendul dedicat evenimentului să aducă bucurie tuturor celor care vor fi prezenți în Moieciu, indiferent dacă ești alergător, susținător, parte din echipa de organizare sau localnic.
Pasiunea noastră pentru munte, natură și alergare, entuziasmul nostru și al participanților și obiectivele inițiale cu care am pornit acest proiect, rămân cele mai motivante lucruri, împreună am reușit să facem din acest eveniment unul din cele mai așteptate concursuri ale anului.


Cadrul natural în care se desfășoară evenimentul, peisajele alpine ale crestelor înzăpezite, particularitatea traseului prin forma inedită de trifoi și prin alternanța urcărilor și coborârilor sunt câteva din cele mai îndrăgite caracteristici ale evenimentului.
Ne dorim ca în fiecare an să fie totul cât se poate de bine pregătit, participanții să fie mulțumiți, dar și noi, echipa implicată în organizare.
Ne bucurăm că am încercat an de an să aducem ceva în plus, să aducem sportivi cât mai buni la start. Popularitatea și succesul concursului ne-au făcut să fim mai profesioniști în organizare, chiar dacă uneori totul pare mai complicat, deși am acumulat experiență. Păstrăm încrederea în noi dar și în cei implicați, voluntari, comunitate locală, sponsori, dar în special încredere în alergătorii care, suntem siguri că au înțeles că cea mai mare responsabilitate, în primul rând, este a lor ca participanți.
Competiția cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mișcare în aer liber și iubitorilor de munte.

Marathon: concurs destinat alergătorilor avansați și celor care doresc să-și depășească limitele. Cursă pe distanța clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de circa +2400m.
Cross: competiție destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și care doresc, totodată, să-și schimbe modul de viață, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri, cu o diferență de nivel de circa +600m, startul și sosirea având loc în Moieciu de Sus.
EcoKids: concurs destinat copiilor. În funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea Sâmbătă după amiază în Moieciu de Sus. Înscrierea copiilor se va face vineri și sâmbătă în Moieciu de Sus.

Impresionant este numărul susținătorilor, exact cum ne-am dorit de la început, să nu fie doar o competiție de alergare ci și o alternativă de petrecere a timpului liber în natură indiferent de experiența competițională.
Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv EcoRun în colaborare cu Primăriile Moieciu și Fundata, dar trebuie amintită mereu susținerea cea mai importantă a voluntarilor implicați în organizare, eforturi răsplătite, mai ales, prin feedbackul extraordinar primit an de an de la voi toți, cei care astăzi sunteți iar la Start.
Păstrezi entuziasmul să alergi cu bucurie oricând și oriunde, dar sigur ți se va face dor să revii pe potecile din Moieciu și Fundata, locuri și oameni atât de dragi.

Sportul este parte din viața noastră și credem că trebuie descoperit de fiecare dintre noi. Nu contează nivelul de pregătire, foarte importantă este continuitatea și bucuria de a face sport, indiferent de activitatea pe care o alegi: alergare, mers cu bicicleta, mișcare în aer liber, chiar și plimbare doar.
Zona în care ne aflăm permite practicarea diferitelor activități sportive, vă încurajăm să descoperiți aceste locuri cu fiece ocazie. Cei care au contribuit la existența acestor peisaje, sunt meșterii și oamenii acestor locuri. Moieciu și Fundata te surprind, mai ales imediat ce ai ieșit din sat prin labirintul potecilor.

Vom reveni cu mai multe detalii în aceste zile despre numărul de Start alocat și informații despre traseu.