Un test spre Campionatul Mondial

– Leonard Mitrica, vicecampion EcoMarathon 2018 – Loc 2, 3h:30min:10

Când vine vorba despre pasiuni, pe lângă alergare care e pe primul plan, mai pot menționa cititul și gătitul. De asemenea, fiind o persoană activă și iubind muntele mi-a plăcut dintotdeauna să merg în drumeții, să vizitez locuri noi si sa colecționez cat mai multe amintiri.

Ca și zonă preferată de antrenament aleg împrejurimile Zărneștiului. M-am îndrăgostit de acest loc pentru că aici îmi pot diversifica antrenamentele cu specific montan, iar dacă doresc am posibilitatea să alerg și pe teren plat. De cele mai multe ori mă adaptez in functie de zona in care ma aflu si mereu explorez noi poteci si locuri de alergat.

Rezultatul de anul trecut de la Eco m-a surprins atât pe mine cât si pe majoritatea alegătorilor. Speram la un top 5 pentru ca erau foarte mulți alegători montani puternici la start. Fiind prima participare nu puteam sa aproximez sau să îmi propun un anumit timp. Am alergat cu Ionuț Zincă jumătate de traseu după care el a prins avans iar eu mi-am menținut propiul ritm. Eram curios cum voi trece de bucla 3 însă dupa trei ore si jumătate eram fericit că am făcut față cu brio provocărilor din acea zi. Astfel pot spune că ediția trecută a concursului este o amintire plăcută pentru mine, ediție care m-a impresionat prin organizare, prin traseul care formează 3 bucle cu un punct comun în zona start/finish unde am fost încurajat mereu, și prin peisajele pitorești pe care le-am întâlnit în cadrul concursului.

Sunt de părere că bucla trei e specială întrucât efortul este mult mai intens în special dacă ritmul de la începutul cursei a fost prea rapid. Aceasta face diferența și iți demonstrează cât de bine ți-ai dozat efortul si cât de mult te-a solicitat cursa.

Principalul obiectiv pentru acest sezon e Campionatul Mondial de alergare montană de ultramaraton din 8 iunie care se va desfășura in Portugalia. Ediția din acest an a concursului Salomon Ecorun Moieciu o pot considera un test și o etapă importantă din procesul de pregătire. Sper să mă pot bucura cât mai mult de cursă, să preiau cât mai mult din energia pozitivă a voluntarilor si nu in ultimul rând să îmi îmbunătățesc timpul de anul trecut.

Mulțumesc familei Salomon Ecorun pentru oportunitatea de a mă afla la start si pentru evenimentul pe care il organizați la un nivel înalt. Sa ne vedem sănătoși!

Mitrica Leonard-Albert, 23 ani, ofițer MApN
Echipa: CSA Steaua Bucuresti