Comunicat de Presa

Descoperă farmecul potecilor din Moieciu și Fundata la concursul de alergare
Salomon EcoRun Moieciu
– 21 Mai 2022 –

Asociația Club Sportiv EcoRun, în colaborare cu Primăriile Moieciu și Fundata, organizează în localitatea Moieciu de Sus, concursul de Alergare Montană „Salomon EcoRun Moieciu”, eveniment de tradiție ajuns la a-11-a ediție.
 Ediția din acest an este o ediție specială, după o pauză de 2 ani vom fi din nou împreună la Start!
Cei mai buni alergători din lotul național de alergare montană vor veni la Moieciu: Ionut Zinca, Cristian Mosoiu, Bogdan Damian, Robert Hajnal, George Buta, Nicolae Balan, Andrei Preda, dar si Alex Corneschi, maratonist de șosea, campion Național Maraton (2021) si castigator Semimaraton Atena 2022 -“vreau să mă bucur de fiecare metru din cursă, vin cu prietenii, aproape toți vom alerga” ( Alex Corneschi)
1750 de alergători sunt așteptați să ia startul la Cros și la Maraton, steagurile multicolore ale tuturor celor 19 țări participante vor anima centrul satului. Impresionant este și numărul de fete, 584 s-au nscris la amble curse, 115 dintre ele chiar la cursa de Maraton, Andreea Piscu și Denisa Dragomir sunt favorite la cursa de Maraton.
 Am pornit evenimentul (noi, o gașcă de prieteni pasionați de natură, drumeție și alergare montană) plecând de la bucuria concursurilor la care am participat. Așteptăm cu nerăbdare emoția unui nou Start. Descoperim potecile din Moieciu și Fundata cu aceeași bucurie pe care de-abia așteptăm s-o retrăim împreună, primăvara, într-un weekend de alergare la Salomon EcoRun Moieciu.
 Parcursul traseului este de o frumusețe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor și susținătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota. Ideea acestui maraton a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri și de a încerca să le conservăm și să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului și a sportului.

 Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mișcare în aer liber și iubitorilor de munte:
*Marathon: concurs destinat alergătorilor desăvârșiți și celor care doresc să-și depășească limitele; va fi o cursă pe distanță clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.


*Cross: cursă destinată celor care preferă distanțele mai scurte sau care au început de curând alergarea și doresc să-și schimbe modul de viață, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.
*EcoKids: Concurs destinat copiilor; în funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus.
Există deja o comunitate tot mai numeroasă a celor pasionați de alergare montană. Alergarea este unul din cele mai simple sporturi, nu este costisitor și poate fi practicat la orice vârstă, indiferent de condiția socială sau materială.

Cursele de Maraton atrag tot mai mulți participanți în toată lumea, este o lupta cu propriile limite, înseamnă pregătire, planificare, autodepășire, prietenie.
 Pregătește-te pentru Salomon EcoRun Moieciu, vino în 21 Mai 2022 să alergi și să te bucuri de primăvară sau doar să admiri peisajele extraordinare și să îi încurajezi pe alergători. Vei descoperi locuri inedite, poteci care traversează fânețe și păduri, odăi și case de un farmec aparte, peisaje colorate iar contrastul dintre verdele pășunilor și crestele înzăpezite ale Bucegilor îți vor da prilejul să nu simți oboseala. Vino și bucură-te de natură!
 Înscrierile pentru Cross și Marathon au fost închise. Copiii se vor înscrie la Moieciu de Sus, în perioada 20-21 Mai pentru cursa destinată lor: EcoKids, aproximativ 600 de copii sunt așteptați la start. Inscrierea pentru copii este gratuită, tricouri colorate pentru ei și mult îndrăgita medalie de la sosire vor aduce bucurie.
Startul copiilor va avea loc sâmbătă după amiaza începând cu ora 16:00, în funcție de categoria de vârstă, cei mici care vor alerga pe distanțe mai scurte urmați de cei mai mari care vor alerga pe ulițele satului Moieciu de Sus.
“Suntem mândri că împreună reușim să organizăm an de an acest eveniment, iar pentru un weekend, un sat micuț de munte găzduiește un festival al sportului și al naturii.” ( a menționat Domnul Primar Mircea Manea)

Parteneri și Sponsori ai evenimentului: Salomon, Alpha Bank, Datacor, Vlahia Inn, Sponser, Buff, Suunto, Delaco, Paste Băneasa, Pepsi, Porsche Bucuresti Nord, Zizin, Brainia, Fepra, Complex Cheile Gradiștei, Tent4Event, Rexona, Bookster; parteneri instituționali: Salvamont Bran, Primăria Fundata, Primăria Moieciu, Parcul Natural Bucegi.

Va invităm să luați parte la eveniment și vă mulțumim pentru promovare și susținere!

PROGRAM
Salomon EcoRun Moieciu

VINERI 20 Mai 2022:
14:00 – 23:00 Înscriere EcoKids, validarea înscrierii si preluarea pachetului de concurs (EcoRun PlayGround @ Vlahia Inn, Moieciu de Sus)
* Recomandăm celor prezenți în zonă să vină să ridice pachetul de concurs în această zi!

SAMBATA 21 Mai 2022:
6:00 – 8:30 – Validare înscrierii si preluarea pachetului de concurs în zona EcoRun PlayGround @ Vlahia Inn
9:00  START 1 – centru Moieciu de Sus, CROSS si MARATHON – este scris pe numar startul
9:30 START 2 – centru Moieciu de Sus, CROSS si MARATHON
In funcție de nivelul de pregătire si numărul de start alocat, vor exista 2 starturi diferite pentru cursele de Cross si Marathon, startul este scris pe numărul de concurs.
10:30 – 11:00 Flower Ceremony pentru cursa de CROSS
11:00 – 15:30 Time to Play – EcoRun Playground @ Vlahia Inn
Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de jocuri, hamace, cărți de la Bookster și alte surprize pregătite pentru toți. Continuăm distracția în alergare, la cursa destinata copiilor – EcoKids, la ora16:00
11:00 – 20:00 Zonă de relaxare, Pasta Party, Muzică, Impresii în Zona EcoRun Playgroung @ Vlahia Inn
10:00 – 14:00 Înscrieri EcoKids concurs destinat copiilor
13:00 – 14:00 Flower Ceremony pentru cursa de Marathon
16:00 – START EcoKids centru Moieciu de Sus
*starturi diferite în funcție de categoria de vârstă, cei mai mici vor alerga cu părinții.
18:00 – Premiere EcoKids în zona dedicată – EcoRun Playground @ Vlahia Inn – Tombola specială pentru toți participanții
18:30 – Premiere Marathon & Cross – EcoRun Playground @ Vlahia Inn – Tombola specială pentru toți participanții

DUMINICA 22 Mai 2022:
9:00 – 11:00 Cafeaua de dimineață servită la Vlahia Inn – Zona EcoRun PlayGround
11:00 – 15:00 Plimbare în zonă pe potecile din jur și demarcare traseu

Programul poate fi modificat iar aceste modificări vor fi anunțate pe site-ul evenimentului: www.ecorun.ro